fbpx

Oikon je od studenog 2020. potpisnik UN-ovih načela osnaživanja žena – Women’s Empowerment Principles (WEPs).

Kao član zajednice tvrtki, industrijskih udruga i gospodarskih komora potpisnica ovih načela, obvezali smo se da ćemo poboljšati rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena na radnom mjestu, tržištu i zajednici.

“Čestitamo Oikonu na prvom koraku na njihovom WEP putu. Oikon vidimo kao ključnog partnera u uklanjanju jaza među rodovima na radnom mjestu, tržištu i zajednici te u unapređivanju ciljeva održivog razvoja”, rekla je PHUMZILE MLAMBO-NGCUKA, izvršna direktorica UN Women.

„Žene predstavljaju polovicu svjetske populacije, ali su i dalje nedovoljno zastupljene u globalnoj radnoj snazi. Prepreke na putu osnaživanju žena, ne samo da vrijeđaju ljudska prava i jednakost, već i štete gospodarskom rastu. Iz tog razloga pozivamo poslovne lidere da implementiraju Načela osnaživanja žena te Vam želim zahvaliti što ste se pridružili rastućoj zajednici potpisnica WEP-a. Potrebno je uključiti SVE tvrtke jer ravnopravnost spolova više je od samo moralne odgovornosti. Jednakost znači poslovanje”, rekla je LISE KINGO, izvršna direktorica Globalnog sporazuma UN-a.

O NAČELIMA OSNAŽIVANJA ŽENA

Načela osnaživanja žena (WEP) nude smjernice kako promovirati rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena na radnom mjestu, tržištu i u zajednici. Zajedno s Globalnim sporazumom UN-a i organizacijom UN Women, WEP-ovi su podržani međunarodnim radnim standardima i ljudskim pravima te priznanjem da poduzeća imaju važnu ulogu u promicanju rodne ravnopravnosti i osnaživanju žena. Usvajanje sedam načela najbolji je način na koji tvrtke mogu ostvariti ambicije za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, kako je istaknuto u Agendi o održivom razvoju za 2030. i u 17 Ciljeva održivog razvoja UN-a.

Za više informacija posjetite www.weps.org

Oikon d.o.o.
Oikon d.o.o.