fbpx

Molimo da je životopis u Europass formatu!

Predložak možete preuzeti ovdje -> link.


IZJAVA O PRIVATNOSTI PODNOSITELJA ZAHTJEVA ZA POSAO (usklađen s GDPR-om)

Kao dio bilo kojeg procesa zapošljavanja, Oikon d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke koji se odnose na prijavitelje zaposlenja. Naša organizacija se zalaže za transparentnost o načinu na koji prikuplja i koristi te podatke i ispunjavanju obveza zaštite podataka.

Koje podatke prikupljamo?

Oikon d.o.o. prikuplja niz informacija o vama. To uključuje neke od sljedećih:

  • vaše ime, adresu i pojedinosti o kontaktu, uključujući adresu e-pošte i telefonski broj;
  • pojedinosti o kvalifikacijama, vještinama, iskustvu i povijesti zaposlenja;

Oikon d.o.o. može prikupiti ove podatke na različite načine. Na primjer, podaci mogu biti sadržani u prijavnim obrascima, životopisima ili molbama, dobiveni iz putovnice ili drugih osobnih dokumenata ili prikupljeni putem intervjua ili drugih oblika procjene.

Također možemo prikupljati osobne podatke o vama od trećih strana, kao što su reference koje ste dobili od bivših poslodavaca. Tražit ćemo informacije od trećih osoba samo onda kada vam se ponudi posao i obavijestit ćemo vas da to činimo.

Podaci će biti pohranjeni na različitim mjestima, uključujući u zbirki životopisa, u sustavima upravljanja ljudskim resursima i na drugim IT sustavima (uključujući e-poštu).

Zašto Oikon d.o.o. obrađuje osobne podatke?

Moramo obrađivati podatke da bismo poduzeli korake na vaš zahtjev prije nego što s vama sklopimo ugovor.

Možda ćemo morati obraditi vaše podatke kako bismo sklopili ugovor s vama.

U nekim slučajevima moramo obraditi podatke kako bismo osigurali da se pridržavamo zakonskih obveza. Na primjer, obvezno je provjeriti ispunjava li podnositelja zahtjeva uvjete za rad u Hrvatskoj prije početka zapošljavanja.

Oikon d.o.o. ima legitiman interes za obradu osobnih podataka tijekom procesa zapošljavanja i vođenja evidencije o procesu. Obrada podataka od kandidata za posao omogućuje nam upravljanje procesom zapošljavanja, procjenu i potvrdu kandidatove prikladnosti za zapošljavanje i odlučivanje kome će ponuditi posao.

Možda ćemo također morati obraditi podatke od podnositelja zahtjeva za posao kako bismo odgovorili na pravne zahtjeve.

Te informacije obrađujemo kako bismo izvršili svoje obveze i ostvarili određena prava u vezi zapošljavanja. Za pohranu podataka koristimo isključivo sigurne lokacije baze podataka.

Ako vaša prijava nije uspješna, Oikon d.o.o. će zadržati vaše podatke koliko god je to neophodno kako bi se udovoljilo našim zakonskim i ugovornim obvezama i sukladno našim legitimnim interesima kao kontrolor podataka, kao i u slučaju buduće mogućnosti zapošljavanja.

Slobodno možete povući vaš pristanak u bilo kojem trenutku i ako želite da se vaši podaci mijenjaju ili trajno brišu, obavijestite nas kako bismo bili sigurni da su podaci ažurni ili u skladu s tim izbrisani.

Curriculum Vitae (“CV”)

Slanjem svog životopisa pristajete da Oikon d.o.o. obradi osobne podatke na gore opisani način.

Zahtjev za pristup subjektu

Imate pravo zatražiti kopiju podataka koje o vama držimo na našim sustavima. Imajte na umu da nećemo dati sljedeće vrste podataka kao odgovor na zahtjev za pristup podacima: informacije o drugim ljudima; mišljenja dane u povjerenju; ponovljeni zahtjevi ili povlaštene informacije. Ostale vrste informacija također mogu biti izuzete u skladu sa zakonima o zaštiti podataka.

POVREDA PODATAKA

U slučaju povrijede vaših osobnih podataka iz naše baze obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 72 sata od kaznenog djela, ako je očito da su ukradeni podaci pohranjeni na način koji može otkriti identitet vlasnika podataka.    Oikon d.o.o.
    Oikon d.o.o.