Radionica o korporativnim izvještajima o održivosti

9. lipnja 2021. – Danas smo za predstavnike Zagrebačkog holdinga održali radionicu o novim obavezama poduzeća vezano za pripremu korporativnih izvještaja o održivosti (nefinancijskih izvještaja).

Nove obaveze proizlaze iz Uredbe o taksonomiji, Delegiranog akta o ublažavanju i prilagodbi na klimatske promjene i Delegiranog akta o članku 8. Uredbe o taksonomiji i počinju teći od 1. siječnja 2022. godine.

Sudionici su dobili iscrpne informacije o tome što donosi EU taksonomija, novi kvalifikacijski sustav održivih gospodarskih aktivnosti, koji je uspostavljen s ciljem preusmjeravanja ulaganja u djelatnosti i projekte koji doprinose ostvarenju Europskog zelenog plana. Saznali su i kako se provodi procjena prihvatljivosti i usklađenosti gospodarskih djelatnosti Grupe Zagrebački holding s EU taksonomijom vezano za ublažavanje i prilagodbu na klimatske promjene. Poseban naglasak stavljen je na novu obavezu poduzeća da slijedom Delegiranog akta o članku 8. Uredbe o taksonomiji počnu objavljivati informacije o tome u kojoj mjeri njihove djelatnosti doprinose ostvarenju šest okolišnih ciljeva pomoću tri ključna pokazatelja uspješnosti: prometa, CapExa i OpExa.

Radionicu su vodile Andreja Pavlović i Katarina Miler iz Oikona u Zagrebu i Polona Čufer Klep iz Oikona SI u Ljubljani.

Oikon d.o.o.

Oikon d.o.o.