fbpx

Potpisan ugovor o nabavci satelitskih snimaka za potrebe Informacijskog sustava prostornog uređenja

31. ožujka 2023. – Izuzetno nam je drago objaviti da smo potpisali Ugovor o nabavci satelitskih snimaka za potrebe Informacijskog sustava prostornog uređenja s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Rezultat ovog Ugovora bit će nabavka multi rezolucijskog višegodišnjeg seta satelitskih snimaka čija će korist za građane Republike Hrvatske, kao i za njen okoliš i prirodu biti višestruka. Projekt obuhvaća nabavku snimaka niske, srednje, visoke i vrlo visoke rezolucije, a obuhvaća vremenski period od 2017. do 2026. godine.

Rezultati ovog zahtjevnog i dugoročnog projekta bit će temelj za prostorno planiranje u Republici Hrvatskoj. Provedba ovog projekta za nas znači dodatno jačanje suradnje s najvećim tvrtkama i organizacijama iz domene satelitskih daljinskih istraživanja kao što su Europska svemirska agencija, Japanska svemirska agencija (kroz suradnju s tvrtkom PASCO), Planet Labs, European Space Imaging i drugi.

Među ostalim, ove podloge služit će i za buduće projekte detekcije i kartiranja promjena u načinu korištenja i pokrovu zemljišta u visokoj rezoluciji. Jako nam je drago što smo dio ove priče te se veselimo budućim projektima na kojima će biti korišteni rezultati ovog projekta.

Oikon d.o.o.
Oikon d.o.o.