Sretan Božić i nova 2021. godina

Na kraju smo vrlo neobične i teške 2020. godine. Iako je bila puna iznenađenja i vrlo nesretna za mnoge naše sugrađane i tvrtke, moramo priznati da smo ju u Oikonu uspjeli završiti uspješno, i prije svega u dobrom zdravlju.

Unatoč izazovima s kojima smo se svi suočili, imamo na što biti ponosni. Ove smo godine dobili znak „Hrvatska kvaliteta“ i AAA certifikat bonitetne izvrsnosti, postali smo članovi mreže ICA World i udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske te smo se pridružili zemljama potpisnicama UN-ovih Načela osnaživanja žena (WEP). Osnovali smo Laboratorij za znanost o podacima i suosnovali Udruženje za stručne poslove zaštite okoliša pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Posebno smo ponosni što su nas zaposlenici nominirali i što smo izabrani za jednog od četiri najbolja mala poslodavca u Hrvatskoj na natječaju “Poslodavac za 5”.

Osim što smo uložili u obrazovanje, osposobljavanje i najsuvremeniju opremu naših zaposlenika, podržali smo i brojne studentske projekte, relevantne konferencije i prvi hrvatski satelit PERUN I.

Vođeni UN-ovim ciljevima održivog razvoja i Europskim zelenim planom, pionirskim duhom, znatiželjom i hrabrošću, uspješno smo završili i započeli mnoge velike i važne projekte, poput EEA CLC + Backbone – najvećeg europskog projekta promatranja Zemlje i nekoliko značajnih projekata o invazivnim stranim vrstama.

Ponukani pojavom pandemije Covida-19 i nadolazećom ekonomskom krizom, pokrenuli smo i inicijativu „Zaorimo hrvatska polja!“ za hitno pokretanje hrvatske poljoprivrede.

Nadalje, ova nam je godina iznimno značajna jer slavimo 22 godine našeg poslovanja. Ono što je započelo kao mala tvrtka sa samo nekoliko ljudi, s godinama je postala vodeća konzultantska tvrtka u području zaštite okoliša i prirode u Hrvatskoj i regiji, s 50-ak iznimno profesionalnih zaposlenika, četiri zavoda, četiri laboratorija, preko 1.400 uspješno završenih ugovora te percepcijom stručnosti i pouzdanosti u javnosti i izvan granica Republike Hrvatske. Da, imamo na puno toga biti ponosni, ali tu se nećemo zaustaviti jer imamo mnogo velikih planova za budućnost.

Naravno, za uspješnu poslovnu godinu zaslužni su prvenstveno naši lojalni i vrijedni zaposlenici kojima želim zahvaliti za sav trud, fleksibilnost i predanost tijekom ovih izazovnih vremena. Svakako želimo zahvaliti i svojim partnerima, klijentima i suradnicima na njihovim neprocjenjivim doprinosima tijekom godina.

Iako gospodarski izgledi za nadolazeću 2021. godinu nisu optimistični, uvjereni smo da sa svojim odličnim timom zaposlenika i partnera možemo prevladati sve prepreke te se nadamo se da će ona biti zdrava, sretna i uspješna za sve nas.

#OstanimoOdgovorni i želimo Vam sretan Božić te zdravu i uspješnu novu godinu! 🙂

Dalibor Hatić, direktor

Oikon d.o.o.

Oikon d.o.o.