fbpx

UN-ova konferencija o klimatskim promjenama – COP27

15. studenog 2022. – Ovogodišnja Konferencija Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama – COP27 – održava se od 6. do 18. studenoga 2022. u Sharm El Sheikhu u Egiptu. Očekuje se da će na njoj sudjelovati više od 90 šefova država i predstavnici 190 zemalja. 🌍

Alida Ban Pavlović, voditeljica našeg Zavoda za pravo, politiku i ekonomiju okoliša, prisustvuje konferenciji kao promatrač Udruge UN-a za razvoj i mir (UNADAP).

“Na COP27 zemlje se okupljaju kako bi poduzele korake prema postizanju zajedničkih svjetskih klimatskih ciljeva dogovorenih Pariškim sporazumom i Konvencijom. Nadovezujući se na rezultate i zamah prošlogodišnjeg COP26 u Glasgowu, očekuje se da će nacije na COP27 pokazati da su u novoj eri provedbe te da svoje obveze prema Pariškom sporazumu pretvaraju u djelo”, rekla je Alida nakon ceremonije otvaranja.

Konferencija se održava svake godine od prvog UN-ovog sporazuma o klimi 1992. Koriste je vlade za dogovor o politikama za ograničavanje rasta globalne temperature i prilagodbu utjecajima povezanim s klimatskim promjenama.


Oikon d.o.o.
Oikon d.o.o.