fbpx

Dr. sc. Ana Brkljačić novo je pojačanje u Oikonu

6. rujna 2022. – izuzetno nam je drago predstaviti vam novu članicu Oikonovog tima – dr. sc. Anu Brkljačić, koja će kao viša stručna suradnica zaposlena u Zavodu za zaštitu prirode i krajobraz doprinijeti na brojnim projektima zaštite prirode i u terenskim istraživanjima.

Ana Brkljačić diplomirala je za inženjera biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i obranila magistarski rad pod naslovom „Biološko-ekološka obilježja rijeke Like i pritoka“ te stekla zvanje magistra prirodnih znanosti (biologija). Doktorirala je na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na studiju Zaštite prirode i okoliša obranom doktorske disertacije pod naslovom “Vaskularna flora Dabarskih kukova Parka prirode Velebit”.

Po završetku studija radila je kao sanitarna inspektorica i u Županijskom zavodu za prostorno planiranje, razvoj i zaštitu okoliša Ličko-senjske županije. Nakon toga, 1999. godine imenovana je prvom ravnateljicom Javne ustanove “Park prirode Velebit”, u kojoj je instituciji, na različitim poslovima  (ravnateljica, stručna voditeljica, viša stručna savjetnica biolog), ostala do kraja kolovoza 2022. godine kada prelazi u Oikon.

Od 2013. do 2019. godine, zajedno s kolegama, dr. sc. Dariom Kremer i mr. sc. Markom Randić, radila je na sustavnom istraživanju i popisivanju biljnih vrsta Premužićeve staze na Velebitu, te su u svibnju 2019. godine objavili knjigu “Biljni svijet Premužićeve staze na Velebitu“ – slikovni vodič s 2760 fotografija. Vodič je svojim sadržajem i koncepcijom namijenjen, kako općoj javnosti, tako i znanstvenoj zajednici.

Ana Brkljačić članica je Hrvatskog botaničkog društva i Matice hrvatske.

Upisana je u Upisnik znanstvenika pod matičnim brojem 285903.

Oikon d.o.o.
Oikon d.o.o.