fbpx

Ivan Tomljenović imenovan u programski odbor Obzor Europa za digitalizaciju, industriju i svemir

31. kolovoza 2022. – Ministarstvo znanosti i obrazovanja 28. srpnja 2022. godine imenovalo je dr. sc. Ivana Tomljenovića, našeg stručnjaka na području daljinskih istraživanja zaposlenog u Oikonu, službenim predstavnikom Republike Hrvatske u sastavu programskog odbora Obzor Europa na području Digitalizacije, industrije i svemira (uključujući povezane misije i partnerstva).

Kao član odbora, Ivan će biti zadužen za praćenje provedbe programa Obzor Europa na području svoje ekspertize te će biti posrednik između Europske komisije i dionika u nacionalnom sustavu podrške.

Članove odbora čine stručnjaci i predstavnici s višegodišnjim iskustvom u relevantnom području programa Obzor Europa, a njihova je glavna zadaća sudjelovanje na sastancima odbora u svojstvu nacionalnih predstavnika, pri čemu zastupaju stavove Republike Hrvatske, uključujući interese hrvatske istraživačke i inovacijske zajednice.

Obzor Europa je Okvirni program Europske unije za istraživanja i inovacije za razdoblje od 2021. do 2027. godine, a njegov pravni temelj čine Uredba 2021/695  Odluka 2021/764.  Jedan je od ključnih instrumenata Unije za jačanje Europskog istraživačkog prostora, osnaživanje europske konkurentnosti, usmjeravanje i ubrzavanje digitalne i zelene tranzicije, europskog oporavka, pripravnosti i otpornosti. To ga čini najambicioznijim te ujedno i najvećim transnacionalnim okvirnim programom za istraživanje i inovacije u svijetu.

Drago nam je što je Ministarstvo prepoznalo Ivanovu stručnost i kompetencije i uključilo ga u programski odbor Obzor Europa. Čestitke Ivanu. 😊

Više informacija: https://www.obzoreuropa.hr/

Oikon d.o.o.
Oikon d.o.o.