fbpx

Konferencija Dani sunca 2023

29. svibnja 2023. – Prošli smo tjedan sudjelovali na drugoj međunarodnoj konferenciji DANI SUNCA 2023 koja se 25. i 26. svibnja održala u Bolu na Braču. U sklopu konferencije održan je i panel na temu „Go-to“ područja koja Europska komisija traži za brži razvoj projekata. Riječ je o područjima na kojima će biti omogućena brža i jednostavnija realizacija OIE projekata u roku od godine dana, ne zanemarujući pri tome zaštitu okoliša, a svaka država članica EU-a treba odrediti svoja „Go-to“ područja i pripremiti pravni okvir za njih.

“Konferencija DANI SUNCA i ove je godine pokrila važne i aktualne teme. Ona koja osobito zaokuplja pažnju sektora zaštite okoliša, u kontekstu brzog i okolišno odgovornog razvoja solarnog potencijala, neupitno je pitanje prostora na kojem se gradnja može učinkovito i praktično organizirati u uvjetima optimiziranog rješavanja administrativnih zapreka, kako po pitanju zaštite okoliša i prirode tako i po drugim regulatornim pitanjima. OIEH i Oikon na tu su temu izradili svoj koncept zona ubrzanog razvoja (tzv. GO-TO zone) za neintegrirane solarne i agrosolarane elektrane koji je prezentiran na konferenciji,“ rekao je Dalibor Hatić, direktor Oikona.

Konferenciju Dani sunca 2023 organiziralo je udruženje Obnovljivi izvori energije Hrvatske s ciljem postizanja boljeg korištenja potencijala sunčeve energije. Dvodnevna konferencija okupila je 400 sudionika, te više od 60 predavača i panelista.

Više informacija: https://oie.hr/dani-sunca-2023/

Oikon d.o.o.
Oikon d.o.o.