fbpx

Međunarodni summit o obnovljivim izvorima energije i 18. međunarodni simpozij agronoma

17. veljače 2023. – U Dubrovniku se od 11. do 17. veljače održavao 58. hrvatski i 18. međunarodni simpozij agronoma (SA2023) i Međunarodni samit o obnovljivim izvorima energije (INSORE2023). OIKON je bio zlatni sponzor ovih događaja čiji je glavni cilj bio predstaviti i raspraviti moguća rješenja za implementaciju klimatski prihvatljivih inovacija, tehnologija obnovljivih izvora energije i agronomskih rješenja u praksi.

Samit i simpozij okupili su više od 500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva koji uključivali članove akademske zajednice, nevladinih udruga, predstavnika struke, ministarstava, institucija, jedinica lokalne samouprave i drugih.

Kojim se sve aktivnostima u području agronomije i obnovljive energije bave stručnjaci u Oikonu, na simpoziju je predstavio dr. sc. Vladimir Kušan, ravnatelj Instituta Oikon.

Predstavili smo se i posterom na temu primjene EMBAL metodologije za ocjenu stanja travnjaka velike prirodne vrijednosti “The application of the EMBAL methodology to assess grasslands of high nature value”, autora Ane Đanić, Nele Jantol, Lovre Turkalja, Martine Šašić Kljajo i Zrinke Mesić, koji je ujedno izabran za najbolji poster u sekciji Zaštita bioraznolikosti.

Organizatori SA2023 i INSORE2023 su Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet agrobiotehničkih znanosti pri Sveučilištu u Osijeku (FAZOS). Pokrovitelj oba skupa bio je Hrvatski Sabor.

Oikon d.o.o.
Oikon d.o.o.