fbpx

Nagrada Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje

16. prosinca 2021. – U Zagrebu je jučer održana svečana dodjela prestižnih nagrada ŽUTI OKVIR za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, koje u sklopu projekta Održiva Hrvatska dodjeljuju časopis National Geographic Hrvatska i tvrtka Adria Media Zagreb, odajući tako priznanje zaslužnim pojedincima, udrugama, tvrtkama i institucijama koje u Hrvatskoj najviše pridonose održivosti.

Ponosni smo što su naš predani rad i naša stručnost u području zaštite prirode i okoliša prepoznati dobivanjem Nagrade ŽUTI OKVIR za 2021. godinu u kategoriji 12: Održiva potrošnja i proizvodnja, i to u konkurenciji s Nestlé Hrvatska – Izaberi zeleno i INA – Zeleni pojas.

Održiva potrošnja i proizvodnja dvanaesti je od 17 ciljeva održivog razvoja koje smo se obvezali ostvariti do 2030. Potiče održiviju potrošnju i proizvodne obrasce kroz razne mjere, uključujući posebne politike i međunarodne sporazume o upravljanju materijalima toksičnim za okoliš. Također potiče održivo upravljanje i korištenje prirodnih resursa te poziva poduzeća na usvajanje održivih praksi i provođenje izvješća o održivosti.

Nagradu su preuzeli direktor Oikona Dalibor Hatić i Andreja Pavlović, voditeljica Zavoda za zaštitu prirode i krajobraz.

Za više informacija posjetite: http://odrzivahrvatska.hr/

Oikon d.o.o.
Oikon d.o.o.