fbpx

Novi podatkovni centar

25. siječnja 2022. – kako bismo odgovorili na povećanje podatkovnog prometa i količine podataka potrebne za obavljanje zahtjevnih zadataka obrade podataka te osigurali kontinuitet poslovanja uz visoku razinu sigurnosti, u Oikonu smo izgradili novi podatkovni centar koji je s radom započeo krajem prošle godine.

Kapaciteta većeg od 150 TB podatkovnog prostora, preko pet aktivnih servera i sigurnosni sustav s visokom razinom stabilnosti, podatkovni centar omogućio je konsolidaciju poslužiteljske opreme na jednom mjestu, osigurao redundanciju računalnih resursa, unaprijedio računalnu i Wireless mrežu te osigurao računalnu platformu za lokalnu i učinkovitu obradu podataka.

“U Oikonu idemo ukorak s novim tehnologijama i vjerujem da smo jedna od rijetkih konzultantskih tvrtki u našem području rada koja ima ovakav sustav i koja prepoznaje potrebu ulaganja ne samo u kratkoročne, već i u dugoročne ciljeve tvrtke,” izjavio je direktor Oikona Dalibor Hatić te dodao: “Ovim ulaganjem osigurali smo kvalitetniji rad našim zaposlenicima koji će svoje radne zadatke moći obaviti bez brige o potencijalnim kvarovima opreme, gubitka podataka ili mreže”.

Ivan Tomljenović i Željko Čučković, zaslužni za implementaciju podatkovnog centra, nadovezali su se: „Podatkovni centar dizajniran je da podržava rast Oikona kroz sljedeće desetljeće i dulje s obzirom da računalni resursi s vremenom postaju efikasniji, što znači da ima dovoljno prostora za ugradnju dodatne opreme bez potrebe za dodatnim strukturalnim ulaganjima“.

Cijeli podatkovni centar, sve servise, protokole, računalnu mrežu te strukturno kabliranje u potpunosti je projektirala, izvršila i testirala tvrtka GetNet j.d.o.o. iz Siska.

Oikon d.o.o.
Oikon d.o.o.