fbpx

Novi voditelj Zavoda za upravljanje prirodnim resursima

4. siječnja 2021. – Naš stručnjak Branimir Radun novi je voditelj našeg Zavoda za upravljanje prirodnim resursima. Na toj je poziciji zamijenio dr. sc. Vladimira Kušana koji će se više usredotočiti na svoju ulogu ravnatelja Instituta.

Branimir je inženjer geodezije i geoinformatike te je više godina dio tima u Zavodu za upravljanje prirodnim resursima. Diplomirao je 2015. godine na Geodetskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom integracije fotogrametrijski i LiDAR podataka pri paleontološkim istraživanjima. Tijekom studija za uspješan rad nagrađen je nagradom dekana.

U Oikonu se bavi primjenom tehnologija daljinskih istraživanja pri proučavanju ekosustava te kartiranju korištenja i pokrova tla. Posjeduje relevantna znanja i iskustva stečena radom na većim regionalnim i nacionalnim projektima iz raznih domena daljinskih istraživanja kao što su satelitska multispektralna i SAR istraživanja, fotogrametrija i LiDAR te u primijenjenoj i inženjerskoj geodeziji. Branimir je također ovlašteni inženjer geodezije te predavač na UNIGIS Zagreb.

Na novoj poziciji u Oikonu veseli se nastavku uspješnog poslovanja Zavoda sa svojim odličnim timom stručnjaka, te radu na mnoštvu zanimljivih i pionirskih projekata.

Oikon d.o.o.
Oikon d.o.o.