Oikon podržava Međunarodni dan georaznolikosti

2. ožujka 2021. – Što je georaznolikost i zašto je važna? Odgovore će vam u narednom videu dati naše stručnjakinje: biologinja Ksenija Hocenski, geologinja Lea Petohleb i studentica biologije na Sveučilištu Nottingham Trent Katarina Miler.

Video smo napravili u znak potpore inicijativi za osnivanje Međunarodnog dana georaznolikosti.

Inicijativu su pokrenuli prof. José Brilha sa Sveučilišta Minho u Portugalu, prof. Murray Gray sa Sveučilišta Queen Mary u Londonu, dr. Jack Matthews iz Prirodoslovnog muzeja Sveučilišta Oxford i prof. Zbigniew Zwoliński sa Sveučilišta Adam Mickiewicz u Poznańu.

Međunarodni dan georaznolikosti već su podržale organizacije iz 40 zemalja, sa svih kontinenata. Sretni smo što smo i mi dali svoj doprinos ovim videozapisom koji je ujedno objavljen na službenoj web stranici inicijative: Link

Posjetite web stranicu ove inicijative i naučite što možete učiniti kako biste podigli svijest i razumijevanje o problemima georaznolikosti i geonaslijeđa!

Veliko hvala našim stručnjacima Kseniji, Lei i Katarini na njihovom trudu i entuzijazmu koji su uložile u ovaj projekt. Hvala i Mateju Kopeckom na izradi videa. 🙂

Oikon d.o.o.

Oikon d.o.o.