fbpx

Panel rasprava “Prirodni kapital” u sklopu 13. konferencije o društveno odgovornom poslovanju

11. studenog 2021. – direktor Oikona, Dalibor Hatić, sudjelovao je u panel raspravi s temom “Prirodni kapital” koja se održala u sklopu 13. konferencije o društveno odgovornom poslovanju.

Na panelu su sudjelovali i Aljoša Duplić, ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, i Harun Tanković, rukovoditelj direkcije financiranja u HBOR-u. Panel je moderirala Tajana Uzelac Obradović, voditeljica projekata iz tvrtke Dvokut ECRO.

Sudionici panela zaključili su da je vrlo važno razgovarati o prirodnom kapitalu koji predstavlja svjetsku zalihu prirodnih resursa, poput tla, zraka, vode i svih živih organizama. Zakonski okviri postoje, postoje i ciljevi zacrtani Europskim zelenim planom, ali važna je edukacija o iskorištavanju prirodnog kapitala i korištenju našeg ekosustava kako bi ono bilo održivo.

Konferencija o društveno odgovornom poslovanju najveći i najvažniji godišnji skup na temu društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj koji već trinaestu godinu donosi informacije o trendovima u području održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja, regulative iz tog područja te primjera najbolje prakse. Konferenciju organizira HR PSOR – Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.

Panel raspravu, kao i ostale panel rasprave drugog dana konferencije, možete pogledati ovdje:

Panel rasprava “Prirodni kapital” počinje u 3:00:20.

Oikon d.o.o.
Oikon d.o.o.