fbpx

Promjene u organizacijskoj strukturi Oikona i jači fokus na održivost

11. siječnja 2024. – Nova godina donijela je niz promjena u Oikonu. Uz novo znanstveno vodstvo, uveli smo nekoliko promjena u organizacijskoj strukturi tvrtke, jačajući našu predanost održivosti i operativnoj učinkovitosti.

Novi zavod usmjeren na održivost

Jedna od najuzbudljivijih novosti je osnivanje našeg Zavoda za održivost i klimatsku otpornost. Na čelu s iskusnom stručnjakinjom za održivost, Andrejom Pavlović, ovaj zavod važan je korak naprijed u našoj posvećenosti održivom razvoju. Andreja, koja je dio Oikona od 2020. godine kao voditeljica Zavoda za zaštitu prirode i krajobraz, predvodnica je pokretanja održivih praksi unutar Oikona.

S obzirom na regulatorni tsunami EU-a, shvatili smo da je otvaranje novog zavoda nužno kako bi se uspješno zadovoljili zahtjevi poduzeća koja teže održivosti. Ovaj strateški potez usklađen je s našom predanošću pružanju vrhunskih usluga kojima pomažemo tvrtkama da postanu lideri održivosti u svojim industrijama,” objasnio je Dalibor Hatić, direktor Oikona.

Više informacija o ciljevima i uslugama novog zavoda pronaći ćete ovdje.

Restrukturiranje za povećanu učinkovitost

Osim uspostave novog zavoda, proveli smo i prilagodbe postojećih zavoda kako bismo osigurali ravnomjerno radno opterećenje i operativnu učinkovitost. Naime, segment krajobrazne arhitekture premješten je iz dosadašnjeg Zavoda za zaštitu prirode i krajobraz  u Zavod za okolišno inženjerstvo.

Vodstvo oba zavoda ostaje nepromijenjeno.

U novu godinu ulazimo s uvjerenjem da će ove izmjene i prilagodbe ne samo poboljšati naše interne procese, već će postaviti Oikon kao lidera u promicanju održivog razvoja u našoj industriji.

Oikon d.o.o.
Oikon d.o.o.